dimarts, 7 d’abril del 2015

Zoquetes en l'educació

Uns dies enrere en classe, després de haver fet la lectura i les reflexions sobre el llibre Mal de escuela, el professor ens va proposar que contestarem a dues preguntes: A qui serveix l'educació? Què és un ''zoquete'' en l'educació física?


En la meua opinió, l'educació serveix per a totes les persones, tots hem de tenir un mínim d'educació cap a la resta i millorar així la societat actual. Hi ha persones que eixa educació no l'han rebut mai i per això, en els cenres escolar els professor es deurien centrar un poquet més en aquestes, ja que possiblement com en sa casa no els poden o no volen ensenyar-los, haurán de ser els professor els que ho fagen per a que aquestos s'intengren en la societat i puguen ser ''salvats''. El que pasa actualment en molts centres escolars és que els professors sols es centren en les ments brillants, en aquells xiquets que ja venen educats de casa (encara que sempre no es així, ja que hi ha xiquets molts llestos que no tenen res d'educació) i deixen de costat aquella gent que no te tant de intereses en les clases o simplement que veu que pasa del tema. Ahi es quan els docents deurien actuar i fer que aquestos pegaren un canvi radical en la seua vida, així es com de veritat es guanyarien el sou.


Per una altra banda, el ''zoquete'' es aquella persona torpe e ignorant, però aquesta persona, al igual que a la resta, les podem fer canviar i fer que deixen de ser tan ''zoquetes'' com eren. Per a aconseguir-lo sols fa falta paciència i atenció sobre aquests. En una clase d'educació física hi hauran molts xiquets que no tindrán ni idea de fer res i altres que podrán fer-lo casi tot. El que hem de fer es centrarnos en aquells ''zoquetes'' perquè estiguen a l'altura de la resta de la classe però també sense descuidar en excés a la resta de la clase.
Hi haurán altres que simplement no serán ni torpes ni ignorants, simplement pasaran del tema que es tracta a classe. Que hem de fer deixar-los que pasen? No, el que hem de fer, com ja he dit abans es posar-los més atenció.


2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord amb que l'educació ha de ser per a tots, siguen "zoquetes" o no.
    Pense que l'educació és algo fonamental a les nostres vides que tots hem de rebre, alguns estaran dispostos a aprofitar-la millor, hi haurà altres que no tant, com molts aspectes de la vida, però el que és innegociable per a mi és que tots tenim dret a rebre-la.
    Sempre estem a temps de donar educació o ser educats, mai es pot arribar a saber-ho tot.
    Respcete a aquells que presten menys interès o poca gana, s'hauria de reconduir-los i fer-los veure que una millor educació, encara que ens coste més esforç,repercutirà en un futur millor per a tots.

    ResponElimina